Dvorana patrového objektu v areálu VŠ - Jež, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Úkolem bakalářské práce je návrh a posouzení nosné konstrukce a opláštění z konstrukčního skla. Objekt se nachází v areálu VŠ na okraji městské zástavby města Ostrava, městská část Ostrava Poruba. Půdorysné rozměry objektu jsou 8,5 x 12 m. Objekt se sestává ze šesti nadzemních pater s celkovou výškou 21 m. Objekt je napojen na zbývající konstrukci budovy. Hlavní nosná konstrukce je rámová, tvořena ocelobetonovými sloupy a ocelovými nosníky. Prostorové ztužení je zajištěno ocelovými schodnicemi a železobetonovou stropní konstrukcí. Objekt je navržen v souladu s platnými normami a posouzen na mezní stav únosnosti a mezní stav použitelnosti.

The objective of the bachelor thesis is to design and verify sufficient resistance of load-bearing construction system and cladding made of structural glass. The object is located in university campus at the suburban area of the city of Ostrava, in district Ostrava Poruba. Floor plan is 8,5 x 12 m. The object is composed of six floors and its total height is 21 m. The object is connected to rest of the building. Main load-bearing system consists of frame made of composite steel and concrete rectangular columns and steel beams. Staircase steel beam and reinforced concrete slab are ensuring spatial rigidity. The object was designed according to currently valid standards using ultimate limit state and serviceability limit state verification.
Entrance hall of multi-storey building in university area
Keywords: nosná konstrukce; ocelová konstrukce; ocelobetonové sloupy; opláštění budovy; konstrukční sklo; vícepodlažní budova; zatížení; posouzení; ocelový průvlak; kotvení; SCIA Engineer; load-bearing construction; steel structure; composite steel and concrete columns; cladding; construction glass; multistorey building; load; verification; steel beam; bracing; SCIA Engineer