Rodinný dům s kosmetickým salonem - Ficza, Silvia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalárska práca rieši návrh rodinného domu s kozmetickým salónom. Jedná sa o samostatne stojaci nepodpivničený dvojpodlažný objekt s plochou strechou, ktorý slúži na bývanie pre päť osôb. Súčasťou objektu je aj garáž a parkovacie miesta pre klientov salónu. Hlavný vstup do objektu je zo západnej strany a samostatný vstup pre návštevníkov salónu zo severnej strany. Konštrukčný systém rodinného domu tvoria masívne drevené panely typu CLT od firmy Novatop. Objekt je založený na penovom skle, keďže v prípade jeho použitia nie je potrebné dodatočné odizolovanie budovy od základov. Základová doska je z drátkobetónu. Vďaka vhodnému výberu stavebného pozemku, nebolo nutné riešiť problémy so spodnou vodou, ako ani s možným narušením susedných stavieb.

The bachelor thesis deals with the design of a family house with a beauty salon. The object is a detached two-storey building with a flat roof and a basement and it gives home to five people. The garage and the parking lot for the clients of the salon are also part of the object. The main entrance into the building is situated to the west and the separate entrance for the clients of the salon to the north. The construction system of the house consists of solid wooden CLT (cross laminated timbre) based panels from the Novatop company. The structure is based on foam glass, as by its´ use there is no need for further isolation of the building from the base plate, which is made of steel reinforced concrete. Thanks to good land selection, there were no problems with underground water or possible damage to neighbouring buildings.
House of Beauty Salon
Keywords: rodinný dom; drevostavba; NOVATOP; plochá strecha; základová doska; drátkobetón; penové sklo; detached house; timber structure; NOVATOP; flat roof; foundation slab; steel fibre reinforced concrete; foam glass