Měření vlastností vody optovláknovými snímači - Vybíral, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na měření koncentrace rozpuštěného kyslíku ve vodě, zejména na optovláknové přístroje pracující na principu hašení fluorescence. Byl sepsán přehled optovláknových sond. Byl navržen měřicí řetězec skládající se z optovláknové sondy FOXY-R, spektrometru USB4000, zdroje monochromatického světla LLS-470 a optického děliče BIF 600. Byla navržena meřicí aplikace v prostředí LabVIEW.

This bachelor's thesis is focused on measuring of concentration of dissolved oxygen in water, particularly on fiber optics sensors based on fluorescence quenching. An overwiev of fiber optics probes was written. An integration was designed using fiber optics probe FOXY-R, spectrometer USB4000, monochromatic light source LLS-470 and bifurcated optical fiber BIF 600. Measuring application was designed using LabVIEW.
Measurement of water parameters with fiber optic sensors
Keywords: Fluorescence; optovláknové snímače rozpuštěného kyslíku; spektroskopie; hašení fluorescence; LabVIEW; Fluorescence; fiber optics sensor of dissolved oxygen; spectroscopy; quenching of fluorescence; LabVIEW