3D svět - Konečný, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá implementací 3D světa a pohybu v něm. Jsou zde popsány techniky, které jsem využil pro vytvoření 3D světa a použité metody pro pohyb v tomto světě. Pro vytvoření 3D světa byla použita knihovna OpenGL.

In my thessis I am going to addres implementation of 3D world and movements in it. On following pages you can find techniques that were used in creation of my 3D world and methods that I used while creating movement in this world. This 3D world was created using OpenGL library.
3D World
Keywords: OpenGL; SDL; kamera; shader; buffer; transformace; animace; OpenGL; SDL; camera; shader; buffer; transformation; animation