Novostavba bytového domu - Štěpánek, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Cílem bakalářské práce je návrh a vypracování projektové dokumentace novostavby bytového domu nacházejícího se v katastrálním území města Rokytnice v Orlických horách. Jedná se o objekt o dvou nadzemních patrech a jednoho suterénu, do kterých je rozmístěno celkem 5 bytových jednotek. Jedná se o dva byty 2+KK a o tři byty 3+KK. Vstup do budovy se nachází ze západní strany. Mimo bytových jednotek se zde nachází místnosti jako je dílna, technická místnost, konferenční místnost, skladové kóje, kočárkárna a kolárna. Objekt je zděný keramickými tvárnicemi Porotherm, bez dodatečného kontaktního zateplení. Stropní konstrukce je tvořena nosníky a keramickými vložkami, zalité betonovou zálivkou. Střešní konstrukce je jednoplášťová se zatěžovací vrstvou z praného říčního kameniva. Základy tvoří betonové pasy. Balkon je řešen pomocí ISO nosníků s přerušením tepelných mostů.

The aim of the bachelor thesis is to design and elaborate project documentation for the construction of a new residential building located in the cadastral area of the town of Rokytnice v Orlických horách. It is a building with two above-ground floors and one basement, containing a total of 5 residential units. There are two 2+KK apartments and three 3+KK apartments. The entrance to the building is located on the west side. In addition to residential units, there are rooms such as a workshop, technical room, conference room, storage cubicles, stroller room, and bicycle room. The building is constructed with ceramic blocks Porotherm, without additional contact insulation. The ceiling structure consists of beams and ceramic inserts, poured with concrete. The roof structure is single-layered with a load-bearing layer of washed river gravel. The foundations consist of concrete strips. The balcony is constructed using ISO beams with thermal bridge interruption.
Apartment building
Keywords: Novostavba; bytový dům; podsklepený; dvoupodlažní; bez dodatečného zateplení; lodžie; balkon; keramobetonový strop; keramické tvárnice; jednoplášťová střecha; New construction; residential building; basement; two-storey; without additional insulation; lodge; balcony; ceramic concrete ceiling; ceramic blocks; single-layer roof.