Vliv vybraných rozdílů mezi českým finančním účetnictvím a IFRS na výsledek hospodaření vybrané společnosti - Kaňová, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na komparaci vybraných rozdílů v účtování a vykazování položek v povinných účetních výkazech, které vznikají mezi Českou účetní legislativou a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Na základě vybraných rozdílů je popsán vliv aplikace požadavků IAS/IFRS na aktiva, pasiva a výsledek hospodaření společnosti. Závěrem diplomové práce jsou vypočteny vybrané ukazatele finanční analýzy, vypovídající o výkonosti podniku a o jeho finanční pozici.

The diploma thesis is focused on comparison of selected differences in accounting and reporting of items in statutory financial statements which arise between Czech accounting legislation and International Financial Reporting Standards. Based on the selected differences, the effect of applying IAS / IFRS requirements on assets, liabilities and company's financial statements is described there. At the end of the thesis, the selected indicators of financial analysis are calculated, showing the performance of the company and its financial position.
Impact of the Selected Differences Between the Czech Financial Accounting and IFRS on Economy of the Private Corporation
Keywords: účetní závěrka; Česká účetní legislativa; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví IAS/IFRS; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; vybrané rozdíly; Financial Statements; Czech accounting legislation; International Financial Reporting Standards IAS/IFRS; balance sheet; profit and loss statement; selected differences