Technologie dělení materiálu rozbrušováním - Rýznarová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Bakalářská práce se zabývá technologií dělení materiálu rozbrušováním. V první části jsou vysvětleny základní principy, způsoby použití, výhody a nevýhody technologie dělení materiálu rozbrušováním a ostatních metod dělení materiálu. Druhá část je zaměřena na charakteristiku nástrojů pro rozbrušování a řezné podmínky rozbrušování. V poslední části jsou porovnávány naměřené jednotkové strojní časy technologie dělení materiálu rozbrušováním ve vztahu s ostatními metodami dělení materiálu a opotřebení rozbrušovacích kotoučů.

This bachelor thesis deals with the technology of material division with grinding operations. The first part explains the basic principles and methods of use and advantages and disadvantages of technology of material division with grinding operations and other methods of dividing the material. The second part is focused on the characteristics of cutting tools and cutting conditions of division with grinding operations. In the last part, the measured unit machine time of the technology of material division with grinding operations and two other methods of dividing the material and wear of cutting wheels are compared.
The technology of material division with grinding operations
Keywords: rozbrušování; dělení materiálu; rozbrušovací kotouč; řezné podmínky rozbrušování; jednotkový strojní čas; division with grinding operations; division of material; cutting wheel; cutting conditions of division with grinding operations; unit machine time