Segmentace MRI dat s využitím detekce hran - Simichanidis, Michail (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem této práce je představit základní segmentační techniky používáné v oblasti medicínského zpracování obrazových dat a pomocí 3D prohlížeče schopného zobrazit 3D obrazy implementovat segmentační modul založený na hranové detekci a vyhodnotit výsledky. Navrhovaný prohlížeč je sestavený v prostředi Matlab GUI a je schopen načíst objem 3D snímků představující lidskou hlavu. Navrhovaný segmentační modul je založen na použití hranových detektorů, zejména Cannyho detektoru.

The aim of this thesis is to present the basic segmentation techniques uses in the field of medical image processing and by using a 3D viewer able to visualize 3D images, implement a segmentation module based on edges detection and evaluate the results. The proposed viewer is a 3D viewer build using matlab GUI and is able to load a volume of images representing the human head. The proposed segmentation module is based on the use of edge detectors particularly the Canny algorithm.
MRI image segmantation based on edge detection
Keywords: DICOM; MRI; Segmentation; Edge; Sobel; Prewitt; Canny; DICOM; MRI; Segmentation; Edge; Sobel; Prewitt; Canny