Metodika stanovení nákladů na zdravotně technické instalace v nižších stupních dokumentace - Zanáška, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Diplomová práce zkoumá metodiku stanovení cen. Cílem této práce je vytvořit matematický model podle kterého by bylo možné stanovit cenu za vnitřní zdravotně technické instalace v nižších stupních projektové dokumentace. Teoretická část nastiňuje problematiku stanovení ceny. Praktická část obsahuje postup stanovení metodiky a výsledný formulář.

Price, prices in construction, sanitary equipment, sewerage, water conduit, sanitary, enclosed area, floor area, build up area
Methodology for determining the costs of medical installations in the lower stage of documentation
Keywords: Cena; ceny ve stavebnictví; zdravotně technické zařízení; kanalizace; vodovod; zařizovací předměty; obestavěný prostor; podlahová plocha; zastavěná plocha; The master's thesis examines the pricing methodology. The aim of this work is to create a mathematical model according to which it would be possible to determine the price for internal medical technical installations in the lower stages of the project documentation. The theoretical part outlines the issue of price determination. The practical part contains the procedure for determining the methodology and the resulting form.