Hodnocení výkonnosti podniku - Fritzová, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením výkonnosti podniku a návrhy pro její zlepšení. Práce je rozdělena do tří částí. Teoretická část obsahuje literární rešerši. V analytické části práce je provedena analýza současného stavu. V návrhové části jsou představena dvě doporučení pro zlepšení stávajících nedostatků. První doporučení je optimalizace zásob podniku druhé doporučení se zaměřuje na řízení pohledávek.

The bachelor’s thesis focuses on evaluating the performance of a company and proposing improvements. The thesis is divided into three parts. The theoretical part includes a literature review. The analytical part contains an analysis of the current situation. The proposal chapter offers two improvement strategies targeting existing issues. The first recommendation involves inventory optimization and the second focuses on receivables management.
Evaluation of the Corporate Performance
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; cash flow; příloha účetní závěrky; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; bankrotní model; bonitní model; optimalizace zásob; skonto; penále; company performance; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; cash flow; notes to the financial statements; absolute indicators; difference indicators; ratio indicators; bankruptcy model; creditworthiness model; inventory optimization; cash discount; penalty