Rodinný dům - Šín, Kamil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stavbu rodinného domu a tvorbu jeho projektové dokumentace. Dům se nachází v katastru obce Albrechtice nad Orlicí (600172) na parcele č.109/1 v ulici Štěpánovská. Dům je třípodlažní, částečně podsklepený obdélníkového půdorysu a navazuje na něj garáž. Nadzemní část je složena ze dvou nadzemních pater a obytného podkroví. V 1NP se nachází obývací pokoj, kuchyně, hygienické zázemí, v 2NP se nacházejí obytné místnosti a koupelna s WC. V podkroví se nacházejí taktéž obytné místnosti a samostatná koupelna. Konstrukční systém domu je stěnový, zděný. Stavba je založena na základových pásech. Střecha na rodinném domě je sedlová se sklonem 35° a zastřešení garáže je pultové se sklonem 15°.

This bachelor's thesis focused on building of detached house and making its design documentation. This house is situated in cadastre unit of town Albrechtice nad Orlicí (600172) on building estate no.109/1 on the street Štěpánovská. House is three-storey with partial basement and with connected garage. Above ground part is divided into 2 floors and attic room. On the ground floor there are living room, kitchen, sanitary facility, on the first floor there are rooms and bathroom with WC. In the attic there are rooms and bathroom with WC, too. This house has structural masonry system. Building is based on strip foundation. The roof is saddle with inclination 35 degrees and roofing on garage is mono-pitched with inclination 15 degrees.
Family House
Keywords: projektová dokumentace rodinný dům sklep první nadzemní podlaží druhé nadzemní podlaží obytné podkroví; design documentation detached house cellar ground floor first floor attic room