Rodinný dvojdům - Nykodým, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace rodinného dvojdomu. Stavba se nachází v obci Unčín na parcele č. 547/1 o celkové ploše 1086 m2. Jedná se o dvoupodlažní nepodsklepený objekt, umístěný na rovinatém terénu, určený pro 2x4 osoby. Obvodové stěny domu jsou vyzděny z tvárnic Porotherm a jsou založeny na betonových základových pasech. Stropní konstrukce jsou provedeny ze systému Porotherm z keramických vložek Miako a nosníků POT. Střecha je sedlová. Střešní krytina je navržena hliníková SATJAM Roof Alumat hnědé barvy. Schodiště je dvouramenné železobetonové. Součástí objektu, obou částí dvojdomu, je garáž pro 2 automobily, nad níž se nachází pochůzná terasa.

The subject of the Bachelor's thesis is the preparation of design documentation of the family semi-detached house. The building is located in the village of Unčín on plot number 547/1. The total area is 1086 m2. This is a two-floors object, without cellar, located on flat terrain, designed for 2x4 persons. The perimeter walls of the house are lined with clay block from the Porotherm company and they are based on the concretefoundation strips. The ceiling construction are made of Porotherm system of ceramic inlays Miako and beams the POT. The roof is gabled. Roofing is designed of aluminum SATJAM Roof Alumat brown color. The staircase is a double reinforced concrete. Boot part of the semi-detached house have a garage for 2 cars. Over it is a walkable terrace.
Family semi-detached house
Keywords: Rodinný dvojdům; projektová dokumentace; nepodsklepená budova; tvárnice Porotherm; sedlová střecha; terasa; základové pasy; Semi-detached house; design documentation; building without cellar; clay block Porotherm; gabled roof; terrace; foundation strips