Horský hotel v Beskydech - Kubášková, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Tato práce řeší návrh nosné dřevěné konstrukce horského hotelu v Beskydech. Jedná se o nepodsklepený objekt o dvou nadzemních podlažích s obytným podkrovím. Půdorys objektu je 15x26 m, výška budovy po hřeben činí 14,76 m. Způsob provedení krovu byl vybrán ze dvou variant. Při návrhu bylo použito rostlé dřevo třídy C24, lepené lamelové dřevo třídy GL24 a ocel S235. Statická analýza byla provedena lineárním výpočtem v programu Scia Engineer.

This thesis solves design of timber structure of mountain hotel in Beskydy. The hotel is two-storey building with residential attic and no cellar. The ground plan of the building is about 15x26 m and height of the building is 14,76 m. The type of roof timbers was chosen from two options. There was used structural timber of the strength class C24, glued laminated timber of the strength class GL24 and steel S235. Program Scia Engineer was used for the static analysis of the structure. There was made only linear calculation.
Mountain hotel in Beskydy
Keywords: Dřevěná konstrukce; lepené lamelové dřevo; rostlé dřevo; sloup; trám; krov; vazník spojovaný pomocí desek s prolisovanými trny; vaznice; krokev; kleština; spoj; Timber structure; glued laminated timber; structural timber; column; beam; roof timbers; gang-nail truss; purlin; rafter; collar tie; joint