Návrh automatické linky pro plnění a uzavírání kelímků - Denk, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Cílem této diplomové práce je návrh a konstrukční vypracování stroje určeného pro potravinářský průmysl. Stroj plní plastové kelímky směsí (potravinou), které následně uzavře hliníkovým víčkem. Produkt je označen datem spotřeby a uložen do rotačního zásobníku. Výsledkem práce je 3D model jednoúčelového stroje vypracovaný v programu Creo Parametric, výkresová dokumentace stroje a vybraných celků.

The aim of this diploma thesis is the design and structural development of a machine intended for the food industry. The machine fills plastic cups with the mixture, which it then closes with an aluminum lid. The product is marked with a use-by date and stored in an intermediate container. The result of the work is a 3D model of a single-purpose machine developed in the Creo Parametric program, drawing documentation of the machine and selected units.
Design of an automatic line for filling and sealing cups
Keywords: Jednoúčelový stroj; lisování víčka; zakládací lůžko; pneumatický pohon; homogenní směs; inkoustové značení; Single-purpose machine; cap pressing; loading bed; pneumatic drive; homogeneous mixture; ink marking