Návrh robotického pracoviště na obrábění tvarově složité součásti válcovitého tvaru - Fajt, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem robotického pracoviště na obrábění tvarově složitých součástí. v teoretické části je stručně rozebrána problematika průmyslových robotů, koncových efektorů a CNC obrábějících strojů. Praktická část se věnuje samotnému konstrukčnímu návrhu. Je navrhnut koncový efektor na robot, manipulátor, stanoviště výstupní kontroly a zařízení pro paletizaci, poté je sestaveno celé pracoviště. Následně jsou provedeny kontrolní výpočty a na závěr je k danému pracovišti zhotovena analýza rizik.

This diploma thesis is about the design of a robotic workplace for machining complex components. The theoretical part briefly discusses the issue of industrial robots, end effectors and CNC machines. The practical part is about design of individual devices. First is designed end effector for the robot, then manipulator, output checking station and palletizing equipment. Then the entire workplace is assembled. Next there are performed control calculations and at the end a risk analysis is done for the designed workplace.
Design of a robotic workplace for machining a cylindrical shaped part
Keywords: Robotické pracoviště; konstrukce koncového efektoru; konstrukce manipulátoru; automatizace výroby; Robotic workplace; construction of end effector; construction of manipulator; production automation