Systém pro podporu auditu managementu informační bezpečnosti - Soukop, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou systému pro podporu auditu a certifikaci systému managementu informační bezpenosti organizace. V následujících kapitolách práce je vysvětleno, co je to informační bezpečnost a systém řízení bezpečnosti informací, co je to audit a jaké normy se používají ve spojitosti se systémem řízení a informační bezpečností. V neposlední řadě je popsáno, jak přistupovat k tvorbě takového auditního systému. Celý návrh informačního systému pro audit bezpečnosti je vytvořen za pomoci norem pro řízení jakosti a norem z rodiny 27000, které se zabývají bezpečností informací. Systém je orientován na webové prostředí.

This master thesis describes creation of system for audit support of information security management. In the next chapters I will explain what is the information security, system of information security, audit system and what standards we have for this. Last but not least is described how to create a system for audit support. The whole design is created with usage of standards for quality management and information security management. System is oriented for web environment.
System for Audit Support of Information Security Management
Keywords: Audit; bezpečnost; bezpečnost informací; informační bezpečnost; systém; systém bezpečnosti informací; systém auditu; auditní systém; iso/iec 27001; iso/iec 27002; iso/iec 17799; iso/iec 27006.; Audit; security; information security; system; information security system; audit system; iso/iec 27001; iso/iec 27002; iso/iec 17799; iso/iec 27006.