Evoluční výpočetní techniky - Goněc, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato práce se zabývá evolučními výpočetními technikami. Konkrétně popisuje použití metod genetických algoritmů a diferenciální evoluce na problém hledání cesty mobilního robota.

This thesis deals with evolutionary computing techniques. Specifically, it describes the application of genetic algorithm and differential evolution to path planning of mobile robot.
Evolutionary computing techniques
Keywords: Optimalizace; evoluční výpočetní techniky; genetický algoritmus; diferenciální evoluce.; Optimization; evolutionary computing techniques; genetic algorithm; differential evolution.