Detekce útoků DoS a DDoS pomocí záznamů NetFlow - Huňka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím záznamů NetFlow pro detekci útoků DoS a DDoS. Na základě poznatků získaných analýzou útočného provozu je implementován plugin pro exportér sondy FlowMon, který sleduje různé heuristiky a podle nich stanoví míru podezření zdrojové IP adresy. Během testování je ověřeno, že plugin dokáže spolehlivě detekovat rozsáhlé útoky DoS a DDoS na živém provozu.

This thesis deals with using NetFlow data for DoS and DDoS attacks detection. Based on the findings of the analysis of attack traffic a plugin for exporter of the FlowMon probe is implemented. It monitors several heuristics and based on them determines a level of suspicion of the source IP address. During testing, it was verified that the plugin is able to reliably detect large-scale DoS and DDoS attacks on live traffic.
Detecting DoS and DDoS Attacks Using NetFlow Data
Keywords: DoS; DDoS; NetFlow; FlowMon; síťové útoky; DoS; DDoS; NetFlow; FlowMon; network attacks