Automatizovaný astro-tracker - Majerník, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Práce se zabývá návrhem motorizovaného astro-trackeru na bázi platformy Raspberry Pi. Cílem je vytvořit systém schopný přesného sledování nebeských těles s využitím krokových motorů, senzorů zpětné vazby a komunikace s otevřenými platformami, jako je Stellarium.

The work focuses on the design of a motorized astro-tracker based on the Raspberry Pi platform. The aim is to develop a system capable of accurately tracking celestial objects using stepper motors, feedback sensors, and communication with open platforms such as Stellarium.
Automated astro-tracker
Keywords: astro-tracker; Raspberry Pi; krokové motory; optika; zaostření; Stellarium; motorizace; astro-tracker; Raspberry Pi; stepper motors; optics; focusing; Stellarium; motorization