Generátor barevných šumů - Křivánek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Úkolem této bakalářské práce je seznámení s barevnými šumy, jako jsou růžové, hnědé, azurové a další. V práci jsou popsány barevné šumy a jejich využitím pro měření v elektroakustice a zvukové technice. Praktická část této práce se zabývá generováním barevných šumů v prostředí Matlab, kde se především pracuje s modelovým kmitočtovým spektrem, frekvenční charakteristikou a FIR filtry.

The main purpose of this bachelor thesis is explanation of „colored noise“, such as pink, brown, blue and more. There are completely subscribed coloured noises in this work, includig their importance and use for measurement in electroacustic and sound technology. Practical part of this thesis is focused on generating colored noises in Matlab, where we mainly work with model frequency spekter, frequency response and FIR filters.
Colour Noise Generator
Keywords: Barvy šumu; bílý šum; růžový šum; modrý šum; hnědý šum; modrý šum; generátor šumu; FIR filtr.; Colors noise; white noise; pink noise; blue noise; brown noise; generator noise; FIR filtres.