Automatické řízení mikrosoustrojí malé vodní elektrárny - Žilka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Práca sa zaoberá konceptom automatizácie riadenia mikrosústroja malej vodnej elektrárne. Uvažovaný obvod malej vodnej elektrárne je rozdelený do niekožkých podobvodov, pre ktoré sú definované konkrétne činnosti, ktoré tieto obvody vykonávajú počas automatického riadenia. Obvod turbíny je detailnejšie definovaný pre konkrétny hydroenergetický zdroj a je prispôsobený pre použitie vírovej turbíny a riadenie s pomocou PLC Simatic S7 224 XP od spoločnosti Siemens.

This thesis try to define concept of automatic control of small aggregate on water power plant. Under consideration circuit of this water power plant is divide to few subcircuits for which are define specific processies which this circuits to do during automatic control. Circuit of turbine is detail defined for specific hydroenergetic source and is designed for using swirl turbine and controled by PLC Simatic S7 224 XP from Siemens.
Automatic control of small aggregate on water power plant
Keywords: malá vodná elektráreň; PLC; Siemens Simatic S7 224 XP; automatické riadenie; small water power plant; PLC; Siemens Simatic S7 224 XP; automatic control