Vytápění domova pro seniory - Kouřilová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je navrhnout systém vytápění domova pro seniory. Teoretická část je zaměřena na zajištění tepelného komfortu a možnosti regulace teploty v objektech. Druhá část práce, výpočtová, se zabývá návrhem otopných těles, dimenzováním navrženého otopného systému, přípravou teplé vody a návrhem zdroje tepla pro řešený objekt. Zdrojem tepla pro vytápění i přípravu teplé vody byl zvolen plynový kondenzační kotel. Třetí část, výkresová, obsahuje projektovou dokumentaci systému vytápění pro provedení stavby.

The main aim of this bachelor thesis is design of a heating system of the retirement home. The theoretical part deals with ensuring of thermal comfort and possibilities of building temperature regulation. The second part of this thesis, the calculation part, includes design of panel radiators, dimensioning of heating system, design of hot water preparation and design of heat source. As the heat source is chosen gas condensing boilers for heating system and hot water system. The third part contains documentation for construction of heating system.
Design of heating of retirement home
Keywords: vytápění; tepelný komfort; regulace teploty; otopná tělesa; dimenzování soustavy; zdroj tepla; zabezpečovací zařízení; potřeba tepla; heating; thermal comfort; temperature control; radiators; system sizing; heat source; security devices; heat demand