Stavebná kultúra a regulácie vidieckych regiónov - Šuška, Milan (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2014)
This article gathers scientific opinions on architectural and urban regulation of rural development, both positive and negative. It explains the ways and reasons for regulation and demonstrates different views on influencing rural buildings between West Europe and Post-socialistic countries. The examples show local regulations in European regions.

Príspevok predstavuje pozitívne a negatívne názory odbornej verejnosti na architektonické a urbanistické regulácie vidieckej zástavby. Objasňuje spôsoby a dôvody regulácií a rozdielny pohľad na ovplyvňovanie vidieckej zástavby v Európe. Na príkladoch predstavuje lokálne regulácie v európskych krajinách.
Keywords: regulation; architecture; urban planning; rural; countryside; village; development; building culture; regulácie; architektúra; urbanizmus; vidiek; dedina; zástavba; stavebná kultúra