Monitorovací přijímač pro VKV letecké pásmo - Sobotka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cílem této práce je navržení zapojení monitorovacího přijímače pro letecké pásmo a jeho praktická realizace. Přijímač je ovládán z PC pomocí sběrnice USB, po které je zároveň přenášen digitalizovaný audiosignál. Celé zařízení lze ovládat z PC nebo některé základní funkce pomocí tlačítek.

The aim of this work is to propose the involvement of a monitoring receiver for air band and its practical realization. The receiver is controlled from a PC via USB, after which it is transmitted simultaneously digitized audio signal. The receiver can be controlled from a PC, or some basic function by buttons.
VHF Air-Band Monitoring Receiver
Keywords: letecké pásmo; rádiový přijímač; superhet; kmitočtová syntéza; air band; radio receiver; superhet; frequency synthesis