Měření fotometrických parametrů světelných zdrojů pro interaktivní panel - Vágner, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením fotometrických parametrů různých světelných zdrojů pro interaktivní panel nacházející se ve Světelné laboratoři VUT FEKT. V práci je popsán postup měření a zpracování fotometrických parametrů a elektrických parametrů světelných zdrojů (žárovky, halogenové žárovky, lineární zářivky, kompaktní zářivky a LED zdroje). Dále je v práci uveden způsob zpracování návrhu karet, které budou obsahovat tyto zmíněné parametry.

This bachelor thesis deals with measurment of various photometric parameters of light sources designated for interactive board located in the Laboratory of Light VUT FEKT. There is described procedure and processing of photometric and electrical parameters of light sources (incandescent light bulbs, halogen lamps, compact fluorescent lamps, fluorescent tubes and LED lamps). Also there is presented processing method of designing cards that will contain mentioned parameters.
Measurement of photometric parameters of light sources for interactive panel
Keywords: světelné zdroje; osvětlování; světelná technika; žárovky; zářivky; LED; fotometrie; měření; light sources; ullimination; lighting; light; light bulbs; fluorescent lamps; LED; photometrics; measurement