Financování investičního projektu založení nové provozovny - Oudová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Předkládaná diplomová práce se zabývá novým investičním projektem obchodní společnosti a návrhy na jeho financování. Práce vychází z teoretických poznatků a podrobné analýzy. Provedená analýza zobrazuje současnou situaci společnosti, porovnává ji s konkurencí a zhodnocuje i její finanční zdraví. Na základě těchto výstupů shrnuje práce vhodné způsoby financování s ohledem na nabídku trhu a vlastní možnosti společnosti. V neposlední řadě obsahuje diplomová práce návrhy na celkové ozdravení společnosti.

Proposed thesis deals with a new investment project of business company and by new concept of funding. Thesis is based on theoretical findings and detailed analysis. Performed analysis illustrates present situation and compares it to the competition and evaluates its financial health. On the basis of these outputs, the thesis concludes proper methods of funding with respect to the offer of market and particular capabilities of the company. Last but not least the thesis contains proposals focused on to the general reviving of the company.
Financing the Investment Project, Founding of the New Establishment
Keywords: Investiční projekt; financování; úvěr; leasing; finanční zdraví; finanční analýza; finanční plán; Investment project; funding; loan; leasing; financial health; financial analysis; financial plan