Tepelné motory pro využívání odpadního tepla - Macháček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato práce se zabývá tepelnými oběhy pro využití odpadního tepla a jejich srovnáním. V první části jsou popisovány jednotlivé tepelné oběhy, jejich základní modifikace a princip činnosti, jejich výhody a nevýhody a typické aplikace. Druhá část je věnována technickým parametrům, vytvoření idealizovaných modelů těchto oběhů na základě získaných dat. Je zde také provedeno jejich srovnání.

This thesis deals with heat cycles for waste heat utilization and their comparison. The first part describes particular heat cycles, their basic modifications and working principle, their advantages and disadvantages and typical applications. The second part is dedicated to technical parameters and creating of idealized models of those cycles on the basis of gained data. The comparison of the cycles is also done.
Heat engines for waste heat utilization
Keywords: Stirlingův cyklus; organický Rankinův cyklus; Braytonův cyklus; Kalinův cyklus; odpadní teplo; tepelný oběh.; Stirling cycle; organic Rankine cycle; Brayton cycle; Kalina cycle; waste heat; heat cycle.