Srovnání společného zdanění manželů a spolupracujících osob - Stupková, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Cílem mé práce je porovnat institut společného zdanění manželů s institutem spolupracujících osob. Vyhodnotit, který z těchto institutů je vhodnější použít u konkrétních rodin s různými příjmy, aby dosáhly větší finanční úspory. Dále se v práci zabývám připravovanou daňovou reformou veřejných finance, která zahrnuje I reformu daňového sektoru.

Objective of my graduation thesis is to compare the institute of the married couple assessment with institute of cooperative persons as well as evaluation which of these institutes is more suitable for individual families with different incomes from the amount of savings point of view. Next, I analyze the reform of the public funds which is recently being prepared and also includes revision of the tax segment.
Comparision of the Married Couple Assessment and Cooperativa Persons
Keywords: Daň; společné zdanění manželů; spolupracující osoby; daňová reforma; poplatník; sazba daně.; Tax; the married couple assessment; cooperative persons; tax reform; tax-payer; tax rate.