Terminál pro vizualizaci a ovládání podmínek v obytném domě - Szalay, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem regulace plynového kotle a oběhového čerpadla pro vytápění rodinného domu a zprovoznění měření potřebných veličin k zajištění optimální regulace. Při návrhu je kladen důraz na nejjednodušší provedení, maximální účinnost, nejnižší pořizovací ceny a nejdelší životnost. Regulace je prováděno pomocí Tower Systému Freescale MC9S08LH64, který získává data z teplotních čidel přes sběrnici I2C. Jako ovládací panel je použit alfanumerický displej s ovládacími tlačítky. Terminál je možné ovládat pomocí počítače přes sériové komunikační rozhraní.

This bachelor’s thesis is interested in designing of regulation of a gas boiler and circulation pump for heating a family house, and commissioning measurements required to ensure optimal regulation. The emphasis of this thesis is in simplest implementation, reaching the maximum efficiency, lowest cost and longest life of elements in the system. Regulation is carried out by Freescale MC9S08LH64 Tower System, which receives data from temperature sensors over serial I2C bus. As a user interface, an alphanumeric display is used with control buttons. The terminal can be configured via serial interface from PC.
Terminal for visualization and control conditions in house
Keywords: Regulace; plynový kotel; vytápění rodinného domu; oběhové čerpadlo; mikrokontrolér; snímač; sběrnice; sériová sběrnice; I2C; Freescale; MC9S08LH64; HCS08; Regulation; gas boiler; house heating; circulation pump; microcontroller; sensor; bus; serial bus; Inter-Integrated Circuit; Freescale; MC9S08LH64; HCS08