Podklady pro tvorbu mapy pro orientační běh - Panchártek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato práce pojednává o možnostech využití leteckého laserového skenování pro tvorbu map pro orientační běh. Byla využita výškopisná data DMR 4G a DMR 5G, která poskytuje ČÚZK. V dané lokalitě bylo provedeno kontrolní měření a ověřena přesnost těchto dat. V této práci je popsán princip sběru dat a jeho následného zpracování. Výsledkem práce bylo vytvoření ukázky mapy pro orientační běh ve dvou lokalitách.

This thesis is about using airborne laser scanning data for making maps for Orienteering. In this thesis were used altimetry data DMR 4G and DMR 5G. These data are provided by ČUZK. The control measuring was made in choosen area to verify the accuracy. In this thesis is described procedure of data collection and their treatment. The results of this thesis are two illustrations of the orienteering maps.
Data for the Creation Orienteering Maps
Keywords: mapa pro orientační běh; letecké laserové skenování; digitální model reliéfu; digitální model povrchu; výškopisná data DMR 4G a DMR 5G; orienteering map; airborne laser scanning; digital terrain model; digital surface model; elevation data DMR 4G and DMR 5G