Analýza chování koleje na účinky železničních vozidel - Kopeček, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Diplomová práce se zabývá sestavením numerických modelů klasické koleje pomocí metody konečných prvků, a to v několika variantách. Modely jsou porovnány s výsledky získanými na analytických modelech. Komplexnější modely simulují reálné chování koleje pojížděné železničním vozidlem. Účelem je vytvoření metodiky modelování železniční tratě pro praktické využití při její statické a dynamické analýze.

The diploma thesis deals with the assembly of numerical models of classical track using the finite element method in several variants. Models are compared with results obtained on analytical models. More complex models simulate the real behavior of a track running on a railway vehicle. The purpose is created methodology of modeling the railway track for use in static and dynamic analysis.
The analysis of track response to railway vehicles
Keywords: ANSYS; konstrukce koleje; tuhost; tlumení; numerický model; metoda konečných prvků; dynamická analýza; statická analýza; ANSYS; permanent way; stiffness; damping ratio; numerical model; finite element method; dynamic analysis; static analysis