Analýza financování výstavby nájemních bytů v obci Janov - Prchalová, Pavlína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Tato práce se zabývá analýzou financování výstavby nájemních bytů v obci Janov. V první části bakalářské práce posuzuji postavení obce, její charakteristiku a popisuji právní postavení obce. Ve druhé části práce definuji obsah, význam a funkci rozpočtu obce, včetně definování etap rozpočtového procesu. Ve třetí části jsem se na základě provedeného sběru informací zaměřila na analýzu příjmů a výdajů obce Janov. Ve čtvrté části práce rozebírám financování výstavby nájemních bytů v obci Janov, přičemž obec tuto akci financovala z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení, úvěrem od České spořitelny, a.s. a zároveň z vlastních finančních prostředků.

Bachelor thesis is orientated on issue of analysing building up rental flats in Janov village. In first part of this thesis I review setting of village, its characterization and I also describe its legal posititon. In second part I define its meaning and function of village budget, including all stages of budget operation. Third part is based on analysing incomes and outcomes of Janov village. Analysing is based on data collection which was made in past. In fourth part is analysed financing of building up rental flats in Janov village whereas financing was sucessfully done with help of instruments as Public fonds, bank loan and also with its own financial instruments.
The Analysis of Public Housing Scheme of Janov
Keywords: obec; rozpočet obce; dotace; úvěr; financování; analýza; municipality; municipal budget; grant; credit; financing; analysis