Model elektronického obchodu firmy - Soldánová, Drahomíra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Cílem mé práce je vytvoření modelu elektronického obchodu firmy. První část obsahuje charakteristiku prostředí Internetu a jeho uživatelů. Dále se zaměřím na elektronické obchodování a identifikuji důležité parametry při návrhu elektronického obchodu. Následuje analýza současného stavu konkrétní firmy FOTO Sláma. Na základě navržených strategií vytvořím vhodný model elektronického obchodu. V závěrečné části zhodnotím přínosy mnou navrženého modelu pro FOTO Sláma.

The aim of my thesis is creation of a company electronic business model. The first part includes Internet background characterization and its users. Afterwards I focus on the electronic commerce and identify important parameters for an electronic business draft. Then follows an analysis of the present state of a company FOTO Sláma. I create the suitable electronic business model based on proposed strategies. In conclusion the benefits of my proposed model for FOTO Sláma are evalueted.
A company electronic business model
Keywords: Elektronický obchod; elektronické obchodování; elektronické podnikání; Internet; prodej; firma.; E-shop; electronic commerce; electronic business; Internet; sale; company.