Webové rozhraní pro komunikaci s uzly bezdrátové senzorové sítě - Černocký, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a vytvořit webovou aplikaci, která bude sloužit k analýze a dohledu bezdrátových senzorových sítí. Její hlavní funkcí je načtení mapového podkladu, ve kterém je zobrazena poloha jednotlivých uzlů sítě. Těm může být následně přiřazeno, jakou měřenou veličinu budou zobrazovat. Naměřené údaje mohou být získávány přímo od senzorových uzlů nebo prostřednictvím databázového serveru. Zobrazení údajů za uživatelem definované časové období je možné prostřednictvím implementovaného grafu. Aplikace samotná je naprogramována v jazyce JavaFX podle pravidel REST architektury. Pro zjednodušení komunikace s databázovým serverem je využit mapovací nástroj MyBatis.

The aim of this master's thesis is to design and create web application that allows analysing and monitoring wireless sensor networks. The main function is to load plan of given area and shown position of the sensor network nodes. These nodes allow user to set which measured phenomenon will be display on them. The measured values can be loaded directly from sensor nodes or from database server. Visualized values for user defined time period can be displayed in the implemented graph. The application itself is programmed in JavaFX language and follows the rules of REST architecture. For easier communication with database server application uses the MyBatis framework.
Web user interface for communicating with the wireless sensor nodes
Keywords: Bezdrátová senzorová síť; JavaFX; MyBatis; REST; JSON; webová aplikace; Wireless sensor network; JavaFX; MyBatis; REST; JSON; web application