Řízení čtyřkolového mobilního robotu - Deďo, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Úlohou diplomovej práce je navrhnúť a realizovať riadenie štvorkolesového mobilného robota, ktorý má byť v budúcnosti používaný v oblasti mapovania a lokalizácie. Konkrétne pôjde o návrh riadenia pohonov pomocou mirokontroléru Xmega, ktorý bude tiež spracovávať signály senzoriky. Komunikácia s PC bude zaistená BlueTooth modulom. Vzhľadom na budúce použitie robota budú navrhnuté a realizované úpravy mechanickej časti. Korektnosť zapojenia a funkčnosť všetkých častí robota bude overená vykonaním základných pohybov.

The purpose of this thesis is to design and implement four-wheel mobile robot control which will be used in future in the field of mapping and localization. Concretely, it will be a design of drive control with microcontrollers Xmega, which will also process the signals of the sensors. Communication with the PC will ensure the BlueTooth module. In view of the future use of the robot, there will be designed and carried out modifications of the mechanical part. Correctness and functionality of all parts of the robot will be verified by carrying out basic movements.
4 Wheel mobile robot control
Keywords: Mobilní robot; Lokalizace; Mapování; Mobile robot; Localization; Mapping