Použití bezpilotních letounů v průmyslu a jejich porovnání s běžnými metodami - Červenka, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Cílem diplomové práce je návrh použití bezpilotních letounů v průmyslu a jejich následné porovnání s doposud používanými metodami. V úvodní části se práce zabývá historií a vývojem bezpilotních letounů. Dále teorií, která je nutná k pochopení principu fungování navrhovaných metod, na kterou navazuje analýza doposud používaných metod a postupů. V poslední části se práce zabývá návrhem použití bezpilotních letounů v průmyslu a jejich porovnáním v doposud běžně používanými metodami.

The main aim of this dissertation is to suggest an application of unmanned aircrafts and to compare them with the currently used methods. In the introductory part the dissertation deals with the history and development of unmanned aircrafts. Further, it presents a theory essential to understand a principle of operation of the proposed methods and its analysis of the currently used methods and procedures. In the final part the dissertation explains a proposal of use of unmanned aircrafts in the industry and compares them with the methods currently used.
Application of Unmanned Aerial Vehicles for Industrial Purposes and its Comparison with Standard Methods
Keywords: Dron; bezpilotní letoun; fotovoltaická elektrárna; fotovoltaický panel; kůrovec; termovizní kamera; multispektrální kamera; optická kamera; mapování; ortofoto mapa; Drone; unmanned aircratf; solar power station; solar panel; bark beetle; infrared camera; multispectral camera; optical camera; mapping; ortofoto map