Návrh rozhraní základních sběrnic v jazyce VHDL - Toman, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rozhraní základních komunikačních sběrnic v jazyce VHDL. Navržená rozhraní sběrnice jsou UART, SPI a I2C. V textu je uveden popis vlastností navržených sběrnic a způsob realizace pomocí jazyka VHDL. Součástí této práce je také vývoj a výroba přípravku pro otestování a naprogramování softwarového vybavení pro komunikaci s počítačem.

This Bachelor’s thesis deals with design of basic communication bus interfaces in VHDL language. UART, SPI and I2C bus interfaces were designed in this work. Presented text contains description of properties of mentioned buses and methods of realization using VHDL language. Development and realization of testing equipment and software for communication with personal computer are also part of this project.
Design of basic bus interfaces in VHDL language
Keywords: VHDL; UART; SPI; I2C; FPGA; komunikace; sběrnice; rozhraní; VHDL; UART; SPI; I2C; FPGA; communication; bus; interface