Rozdíly v hodnocení finanční pozice a výkonnosti podniku při vykazování účetních informací podle českých účetních předpisů a dle IFRS - Folprechtová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou rozdílů vykazování účetních informací dle české účetní legislativy a dle IFRS/IAS. Samostatnou částí diplomové práce je aplikace zjištěných teoretických poznatků na konkrétní praktický příklad a vyhodnocení jejich vlivu na obraz o finanční pozici a výkonnosti podniku.

This thesis analyzes the differences in reporting financial information, according to Czech accounting legislation and IFRS / IAS. Single part of the thesis is devoted to concrete application and evaluation their impact on the image of the financial position and business performance.
Differences in Financial Position and Performance of Company at Financial Reporting under the Czech Accounting Law and under the IFRS
Keywords: Účetnictví; České účetní standardy; zákon o účetnictví; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví IFRS/IAS; Accounting; Czech Accounting Standards; Accounting Law; International Financial Reporting Standards IFRS/IAS