Vytápění a ohřev TUV v rodinném domě solárními kolektory - Langer, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Předmětem této práce je praktický návrh solárních kolektorů pro ohřev teplé užitkové vody (TUV) a pro vytápění rodinného domu. Součástí je i přehled dalších použitelných alternativních zdrojů energie pro vytápění. Dále bude posouzena finanční návratnost instalace solární soustavy v kombinaci s dalšími vytápěcími systémy.

Subject of this banchelor's thesis is to design a solar cell - warm water heating systém, which would be used for heating of water and of a family house. Summary of basic options of alternative resources for heating is included. The assesment of economic backflow, when using solar system in combination with other types of energy systems will be as well covered
Heating and domestic hot water preparing in family house using solar collector
Keywords: solární; energie; kolektor; alternativní zdroje; solar; energy; collector; alternative resources