Konstrukční úprava náboje předního kola formulového vozu - Lněnička, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem náboje předního kola vozu kategorie Formule Student v systému CAD. Obsahuje porovnání konstrukčního provedení nábojů, různé způsoby uložení a zavěšení kola formulových vozidel. Je zde uvedeno několik variant navržených těhlic. V první fázi je navrženo uspořádání sestavy kola Formule Student a dále je provedena výpočtová simulace napjatosti náboje předního kola a jeho konstrukčních úprav pomocí MKP.

This thesis deals with the structural design of front wheel hub of Formula Student the car categories in the CAD system. It includes comparison to proposal design of the hubs, different concept of wheel-seat and wheel suspension of a formula cars and a motor-cars. There is described a few version of design front wheel carrier. The first step is proposed assembly wheel of Formula Student and the next step is realized analytic simulation a stress by FEM of the front wheel carrier and his construction modifications.
Formula Front Wheel Carrier Design Modification
Keywords: Formule Student; uložení kola; zavěšení kola; přední těhlice; hřídel; náboj; model; součást; ložisko; síly na kolo; Formula Student; wheel assessment; wheel suspension; front wheel hub carrier; shaft; hub; model; component; bearing; wheel forces