Řídicí systém pro elektrodynamický budič vibrací - Čala, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Diplomová práce se věnuje tvorbě řídicího systému pro elektrodynamický budič vibrací. Nejdříve je proveden patentový a literární průzkum zkoumající použitelné metody řízení. Následuje popis metod použitelných pro identifikaci a typů signálů používaných ve vibračním testování. Praktická část se věnuje rozboru použitelných hardwarových prostředků, návrhu, sestavení a ověření řídicího systému pro elektrodynamický budič s použitím piezoelektrického akcelerometru a pomocí komponent firmy National Instruments.

Master's thesis deals with implementation of a control system for an electrodynamic exciter. Patent and literature research with focus on applicable control methods is performed. Then, description of the methods applicable in the system identification, as well as types of the signals used in the vibration testing are discussed. The practical section is dedicated to the analysis of available hardware resources, design, assembly and verification of a control system for an electrodynamic exciter equipped with piezoelectric accelerometer and components of National Instruments.
Control system for electrodynamic vibration exciter
Keywords: generování vibrací; vibrační testování; elektrodynamický budič vibrací; akcelerometr; identifikace systému; regulátor; adaptivní filtr; LabVIEW; real-time; FPGA; vibration generation; vibration testing; electrodynamic exciter; accelerometer; system identification; controller; adaptive filter; LabVIEW; real-time; FPGA