Řízení výukové modelu „ABS“ - Kubisz, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá oživením výukového modelu pro simulaci brzdění s ABS, určením parametrů tohoto modelu a následným použitím těchto parametrů pro sestavení simulačního modelu. Druhou částí je vytvoření dvou regulátorů pro varianty se znalostí rychlosti vozovky a bez znalosti rychlosti vozovky. Vytvořené regulátory se následně otestují na reálné soustavě pro ověření jejich funkčnosti.

This bachelor´s thesis deals with renewal of education model for ABS braking simulation, determination of parameters of this model and following aplication of those parameters for simulation model compilation. Second part is to create two types of regulation with known speed of roadway and with unknown speed of roadway. Created regulators are then tested on real system to verify their funcionality.
Control of ABS educational model
Keywords: výukový model ABS; identifikace parametrů; regulace; skluz; ABS educational model; parameters identification; regulation; slip