Základní otázky znalecké činnosti - Bradáčová, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Diplomová práce se zabývá základními otázkami znalecké činnosti s podrobnějším zaměřením na problémy, které mohou vzniknout v souvislosti s praktickou činností znalců při vypracovávání znaleckých posudků, hlavně tedy při získávání podkladů od orgánů veřejné moci, úřadů a od zúčastněných stran nebo objednatele. Problematika je řešena formou dotazníkového šetření, které obsahuje jednotlivá vyjádření soudních znalců, dále rozborem stávající právní úpravy a následně návrhem možných řešení daných problémů.

This diploma thesis deals with basic questions of expert activities and a more detailed focus on issues coming up in relation to practical expert activities working out expert opinions, especially obtaining materials from executive bodies, authorities, partaking parties or the ordering party. This thesis consists of a questionnaire construction containing expert opinion by professional witnesses, of an analysis of the current legislation and consequent suggested options how to deal with the given issues.
The Basic Issues in Expertising
Keywords: Znalec; znalecká činnost; znalecký posudek; právní úprava; zákon; podklady; problém; praxe; soud.; Expert; expert activities; expert opinion; legislation; law; material; issue; practice; court.