Zbytková životnost elektroizolačních systémů - Trnka, Pavel (International Society for Science and Engineering, o.s., 2009)
Diagnostika elektrických zařízení, potažmo elektroizolačních systémů, je často vyzdvihována z hlediska důležitosti zejména pro zajištění maximální spolehlivosti daného sledovaného zařízení. Publikovány byly jednotlivé diagnostické systémy, off-line nebo on-line, které sledují a vyhodnocují dané zařízení. Téměř vždy diagnostický systém odhaluje poruchový či havarijní stav, stále však zůstává důležitý problém stanovení zbytkové životnosti zařízení.