Povrchové úpravy materiálů na bázi železa - Jakubčíková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Bakalářská práce pojednává o povrchových úpravách. Jsou zmíněny materiály na bázi železa a jejich značení. Je popsán proces porušování materiálů korozí a opotřebením. Následně je rozebráno hlavní téma předúprav povrchů, kovových, anorganických nekovových a organických povlaků. Jsou popsány základní vlastnosti povlaků a jejich zkoušení. Nakonec je uvedena zmínka o negativních vlivech povrchových úprav.

The bachelor´s thesis is about surface treatments. There are mentioned iron-based materials and their marking. The process of corrosion and wear of materials is described. Then is analyzed the main topic of surface pretreatments, metal, inorganic non-metallic and organic coatings. The basic properties of the coatings and their testing is described. At the end are mentioned the negative effects of the surface treatments.
Surface Modification of Ferrous Materials
Keywords: Povrchová úprava; povrch; povlak; nátěr; korozní produkty; tloušťka povlaku.; Surface treatment; surface; coating; paint; corrosion products; coating thickness.