Power over Ethernet - Hykš, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na zpracování téma ohledně napájení síťových prvků pomocí Power over Ethernet, neboli PoE. Práce se důkladněji zaměřuje na funkce standardů 802.3af a 802.3at, které podrobně popisuje a vysvětluje jejich funkcionalitu na konkrétních příkladech PD čipů. Následně popisuje metodiku měření použitou na 3 zařízení patřící do kategorie PSE a 4 zařízení z kategorie PD. V obou případech se zaměřuje na jejich analogovou tak i digitální komunikaci.

The bachelor thesis focuses on the topic of powering network elements using Power over Ethernet shortly PoE. The work focuses more in detail on the functions of the 802.3af and 802.3at standards, which are described in detail and explains their functionality on specific examples of PD chips. Then it summarizes the measurement methodology used for 3 devices belonging to the PSE category and 4 devices from the PD category. In both cases, it focuses on their analog and digital communication.
Power over Ethernet
Keywords: Power over Ethernet; PoE; 802.3af; IEEE; PSE; PD; Power over Ethernet; PoE; 802.3af; IEEE; PSE; PD