Odpisový plán účetní jednotky - Zedková, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odpisování dlouhodobého majetku. Stěžejní část práce je zaměřena na praktický příklad. Jedná se o vytvoření nového odpisového plánu účetní jednotky Provádění staveb Olomouc, s. r. o. Výsledkem práce je sestavení odpisového plánu s vyčíslením účetních odpisů, které dosavadní odpisový plán účetní jednotky postrádá, protože účetní jednotka používala pouze odpisy daňové.

In bachelor´s thesis I deal with the issue of fixed asset depreciation. The main part of thesis is attended to a practical example. It´s a creation of new depreciation plan of accounting entity Provádění staveb Olomouc, s. r. o. The result of thesis is creating of new depreciation plan with accounting depreciation quantification. This quantification isn´t include in current depreciation plan of accounting entity for only using the tax depreciation.
Depreciation plan of an accounting unit
Keywords: Účetnictví; účetní odpisy; odpisový plán; dlouhodobý majetek; odpisování.; Accounting; accounting depreciation; depreciation plan; fixed asset; depreciation.