Přístrojový ovladač pro d33 metr - Čigaš, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Tento dokument sa zaoberá návrhom a implementáciou prístrojového ovládača pre piezometer PM300 v prostredí LabVIEW. Hlavným cieľom projektu je vytvoriť prístrojový ovládač, ktorý umožní jednoduchú a intuitívnu komunikáciu s piezometrom PM300, a zároveň zjednoduší zber, spracovanie a analýzu meracích dát. Výsledkom práce je funkčný softvérový ovládač, ktorý uľahčuje integráciu PM300 do laboratórneho prostredia, a tým podporuje efektívnejšie a presnejšie vykonávanie experimentov a analýz v oblasti merania tlaku a iných fyzikálnych veličín. Projekt demonštruje schopnosť prostredia LabVIEW na vývoj moderných prístrojových riešení a prispieva k jeho ďalšiemu využitiu v oblasti automatizácie meracích systémov.

This document deals with the design and implementation of an instrument driver for the PM300 piezometer in a LabVIEW environment. The main objective of the project is to develop an instrument driver that will allow easy and intuitive communication with the PM300 piezometer, while simplifying the collection, processing and analysis of measurement data. The result of the work is a functional software driver that facilitates the integration of the PM300 into the laboratory environment, thereby supporting more efficient and accurate experimentation and analysis in the measurement of pressure and other physical quantities. The project demonstrates the capability of the LabVIEW environment for the development of advanced instrumentation solutions and contributes to its further use in the field of automation of measurement systems.
Instrument driver for d33 meter
Keywords: Piezometer d33 Prístrojový ovládač Nábojová konštanta PM300 LabVIEW automatizácia meracie systémy; Piezometer d33 Instrument controller Charge constant PM300 LabVIEW Automatization measuring systems