Statistická analýza souborů s malým rozsahem - Holčák, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu malých výběru, kde není možné získat větší počet dat. To může být způsobeno zejména z důvodu časového nebo ekonomického. Kde výroba nemá prostředky na uskutečnění většího počtu měření či jim to nedovolí nedostatek finančních prostředků. Samozřejme analýza malých výběrů je značně nejistá, protože závěry jsou vždy zatíženy značnou mírou nejistoty.

This diploma thesis is focused on the analysis of small samples where it is not possible to obtain more data. It can be especially due to the capital intensity or time demandingness. Where the production have not a wherewithall for the realization more data or absence of the financial resources. Of course, analysis of small samples is very uncertain, because inferences are always encumbered with the level of uncertainty.
Statistical Analysis of Sample with Small Size
Keywords: Bootstrap; Fisherův exaktní test; Intervaly spolehlivosti; Kontingenční tabulky; Malé výběry; Maximálně věrohodný odhad; McNemarův test; Míry asociace; Poměr šancí; Probit modely; Simpsonův paradox; Bootstrap; Fisher's Exact Test; Confidence intervals; Contingency tables; Small Samples; Maximum Likelihood Estimation; McNemar's test; Measures of Association; Odds ratio; Probit models; Simpson's paradox