Výrobní logistika výroby desek plošných spojů - Susko, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Diplomová práce se zabývá návrhem nového provozu na výrobu desek plošných spojů s kapacitou 40 000 m2 ročně. Popisuje základní principy návrhu nové výroby, principy výrobní logistiky a technologického projektování, postup při aplikaci metody S.L.P., rozmisťování pracovišť a kapacitní propočty zaměstnanců a strojů. Dále popisuje technologický proces výroby desek plošných spojů subtraktivní metodou a rozebírá jednotlivé technologické kroky výroby s ohledem na navrhovanou výrobu. V praktické části se zabývá samotnou realizací projektu, tedy výběrem technologií výroby, strojů, návrhem dispozičního řešení budovy, kapacitními propočty, rozmisťováním strojů, praktickou aplikací metody S.L.P, vizualizací výroby v programu Plavis VisTable, nakládáním s odpady a ekonomickým zhodnocením nákladů na realizaci projektu.

This thesis describes the design of a new plant for the production of printed circuit boards with a capacity of 40,000 square meters per year. Describes the basic principles of a new production, production logistics principles and technological design, procedure for application of the method SLP, placement of production areas and capacity calculation of employees and machines. It also describes the technological process of production of printed circuit boards with subtractive method and discusses the different steps of production with regard to the proposed production. The practical part deals with the actual realization of the project, a selection of production technology, machinery, design the layout of the building, capacity calculations, deployment tools, practical application of the method SLP, visualization of production in the Plavis VisTable software, waste management and economic evaluation of project costs.
Production logistics of printed circuits desks
Keywords: Výrobní logistika; S.L.P.; rozmisťování výroby; desky plošných spojů; kapacitní propočty; 3D vizualizace; výroba; materiálový tok; náklady; EMS; odpady; ekonomické zhodnocení; Production logistics; SLP; deployment of production; printed circuit boards; capacity calculations; 3D visualization; production; material flow; cost; EMS; waste management; economic evaluation